divendres, 20 de juliol del 2012

Benvinguda ! Benvingut !

Benvingut/da al meu bloc !

Inicio l'activitat d'escriure un bloc la mateixa setmana en que ens deixa Stephen Covey, als 79 anys d'edat. No és casualitat.
 

El meu llibre d'estudi en les darreres setmanes ha estat el seu bestseller "Els set hàbits de la gent altament efectiva", una de les joies del programa del Màster de Coaching i Lideratge Personal de la Universitat de Barcelona, on participar-hi tampoc ha estat casual.
 

“Así como los ejercicios respiratorios ayudan a integrar cuerpo y mente, escribir es un tipo de actividad muscular psiconeurológica que ayuda a tender un puente entre la mente consciente y la inconsciente, y a integrarlas. La escritura destila, cristaliza y clarifica el pensamiento y ayuda a separar el todo en sus partes.”
 

Llegir aquest paràgraf va convertir en objectiu una necessitat que anava creixent durant el meu procés de transformació. La necessitat de compartir (de dintre cap a fora) i la necessitat d'ordenar (de fora cap a dintre) el que estic aprenent.

Els articles del bloc seran relatius a la Psicologia i el Coaching. El fil conductor: trobar sentit i ser millors (o simplement "ser"). I per ser millors, o simplement ser -amb això ja dono força pistes, en faré referència més endavant- cal conèixer-nos, acceptar-nos i voler canviar i créixer.

Ho faré, no pot ser d'altra manera, amb la humilitat i la il·lusió de l'aprenent. Si vols afegir el teu punt de vista, la teva reflexió, el teu comentari.... de nou, ets benvingut/da. Així aprenem plegats i practiquem el quart hàbit d'en Covey, guanyar / guanyar: "ganar / ganar se basa en el paradigma de la abundancia, de que hay mucho para todos, de que el éxito de una persona no se logra a expensas o excluyendo el éxito de los otros."
 

Amb amor i una gratitud immensa als meus "mestres de vida" !

Lluís Sanmiquel
Psicòleg Coach

7 comentaris:

  1. Hola!!
    Doncs res, molts ànims per escriure, que és la millor arma contra la incomunicació amb un mateix i amb els altres!!
    T'estimo,
    Laura

    ResponElimina
  2. Una benvinguda molt prometedora!

    Crec que et comprenc: També he sentit aquestes necessitats d'ordenar i compartir.

    Seguiré aquest bloc que, estic convençut, serà una nova font d'inspiració!

    ResponElimina
  3. Enhorabona; en bona hora aquesta finestra que obres.
    Et llegirem amb ganes.

    ResponElimina
  4. Molt bon article. Hauràs d'acceptar que cada cop ets millor psicòleg coach. Felicitats!

    ResponElimina
  5. !Que blog mas en consonancia contigo Lluis!
    Rodeado de libros y escribiendo sobre psicologia y coaching.

    ...caminante no hay camino
    se hace camino al andar..

    ResponElimina
  6. Lluís! un privilegi enorme llegir-te al teu nou blog i la meva enhorabona per aquesta nova etapa...I Ja que parles de Covey, comparteixo una petita aportació per a fer-nos reflexionar:

    http://1.bp.blogspot.com/-hn8EDvr7IzU/UAxdkzJXOBI/AAAAAAAAAjI/U8eSnGje6Z8/s1600/covey.jpg

    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Lluis, un poco tarde, añado mi comentario e iré haciendo lo mismo con los siguientes blogs, en la medida en que los estudios me permitan pero con verdadero placer y hasta ponerme al día.

    Lo que te haya podido decir personalmente acerca de esta nueva etapa para ti se resume en una frase: mi admiración por lo que haces; el rigor y la profesionalidad con que lo haces.

    Vicente

    ResponElimina